Gyalulás, profilozás

A faanyag megmunkálásához a Weinig 7 fejes gyalugép áll rendelkezésünkre, mely rendkívül gyors, hatékony és minőségi megmunkálást eredményez számunkra. Ennek segítségével készítjük a lambéria, hajópadló, teraszburkoló, pipaléc, gyalult fenyő fűrészáru termékeinket, valamint a megmunkálás során keletkező fenyő forgácsot.

Fűrészáru egyedi méretben

Új tetők készítéséhez, régi tetők felújításához vagy egyéni elképzelések megvalósításához elkészítjük a kívánt méretű gerendát, pallót vagy deszkát.

Akár extra méretű fűrészáru gyártását is vállaljuk.

Fa impregnálás

Az impregnálás a faanyag impregnálószerrel történő feltöltése a fa egyes tulajdonságainak célzott javítására.

Az impregnáló kádat az épületfa favédőszerrel történő kezelésére fejlesztették ki. Ez egy olyan folyamat, amely során a faanyagba juttatjuk a vegyi anyagokat és ezáltal javítjuk a fa ellenálló képességét a korhadás, rovarok, penész, gombák vagy más káros hatások ellen. A favédőszer így juttatható el leghatékonyabban a fába.

Kerti faházak készítése

Kerti tárolóházainkat fenyő alapanyagból, igény szerint ajtóval és ablakkal ellátva készítjük. Gyakori méreteink: 2×2 méter, 2×3 méter és 2×4 méter. A faházat betonos alapra ajánljuk elhelyezni.

Kerti kiülők készítése

Kiülőink fenyő alapanyagból készülnek. Alapmérete 2×2 méter, melyen 6-8 fő tud helyet foglalni.

Lézervágás és gravírozás

A művelet során egy koncentrált lézersugár hatására az anyag elpárolog vagy elég. Ezzel rendkívül tartós, jól látható felirat készíthető. Egyedi termékek és ajándéktárgyak gyártását tudjuk vállalni.